logo tekst vanvulpen

Zaterdag 24 juni,  is de start van “de Zaterdagmiddag zomerconcerten 2017” op het  Van Vulpen orgel in de Oude St. Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2, te IJsselstein.
De middag en de avond staan bol van activiteiten door kerkorgelleerlingen van Gerrit Christiaan de Gier.
 
Het middagconcert begint om 14.30 uur en heeft als thema 'Vierne en Van Vulpen': composities van Louis Vierne op het Van Vulpen-orgel. 
Tijdens dit concert worden 13 karakterstukken gespeeld uit de cyclus 'Pièces en style libre' van de Franse componist Louis Vierne door leerlingen van Gerrit Cristiaan de Gier. 
Zowaar een prachtige uitdaging!
Dit concert is tegelijk een promotieconcert voor de zomerserie. De overige stukken uit de Pièces en style libre worden namelijk verdeeld over de programma's tijdens de zomerserie ten gehore gebracht.
Een prachtig gelegenheid om alvast kennis te maken met het oeuvre van Vierne.
Een mooie cyclus orgelmuziek van een interessante componist die 80 jaar geleden achter de speeltafel van zijn orgel in de Notre-Dame te Parijs overleed (1937).
louis vierne
Het avondconcert begint om 20.00 uur.
Tijdens dit concert zullen weer andere leerlingen van Gerrit Christiaan de Gier een heel afwisselend programma laten horen.
Er staan Engelse componisten op het programma zoals A. Rowley, W. Battison Haynes, maar ook Duitse componisten zoals J.S.Bach, D Buxtehude, J. Schneider en J.C. Kellner.
Ook zijn er leerlingen die fraaie stukken van zichzelf laten horen of van een Nederlandse componist.
Het concert wordt besloten met de Finale uit de 4e Symphonie van Ch. M. Widor.
Tijdens dit concert is er een korte pauze met koffie/thee/frisdrank.
 
Beide concerten zijn gratis toegankelijk. Aan het eind is er wel een collecte t.b.v. het werk van de concertcommissie.
 
Hartelijk welkom!